keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Liikuntaa

Vaikka kuinka uhosin niin ei ole tullut joka päivä 10 000 askelta... Sunnuntaina kävin vain muutaman kilsan lenkillä ja tuli alle 5000 askelta siltä päivältä. Maanantaina oli niin kamala migreeni etten päässyt koulun jälkeen sängystä enää ylös, joten silloinkin askeleet jäi vaan 5000. Eilen kävin 5 kilsan lenkillä ja tuli 9845 askelta, eli ei ihan sitä mikä ois pitänyt. Tänään onneksi meillä oli aerobiciä liikassa, joten tämän hetkinen saldo on 8266, joten kun menen vielä illalla pienelle lenkille niin tänään vihdoin tulee toi 10 000 täyteen!
Liikunta on ihan kivaa sitten kun vaan saa sen perseensä ylös siitä tuolista. Se on kivaa kun saa sisäisesti huutaa että jaksaa jaksaa vaikka tuntuu siltä että ei oikeesti enää jaksa. En tosin koskaan oo saanut liikunnasta sellasta euforista oloa, mistä usein puhutaan. Ei vaikka tekisin hiljaisesti ja rauhallisesti, ei vaikka tekisin täysillä eikä silloinkaan kun teen sopivalla tahdilla. Ei liikunta tee mulle yhtään onnellisempaa tai iloisempaa oloa. En sitten tiedä että teenkö jotain väärin.


Tänään näin sen yhden tutun, joka oli kaks vuotta sitten mun isonen riparilla. Silloin se nosti mut helposti yhellä kädellä ilmaan, mutta pikkujouluissa se sai mut nostettua, muttei enää nii helposti. Eikä ihme, painanhan 10kg enemmän kuin silloin. Tänään tuli taas se kaikki mieleen ja mua alko hävettämään se, että oon päästänyt itseni näin lihavaksi. Harmittaa, että se on jo abi ja lähtee viikon päästä pois enkä nää sitä varmaan koskaan, joten viimeinen muistikuva mikä sille musta jää, on tälläinen läskipallero.
Oon katsonut Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelmaa ja siinä hoetaan joka jaksossa, että kaikki laihduttamisessa ja treenaamisessa lähtee päästä. Mulla ei vaan oo itsekuria. Sitten kun se ahmimisjakso tulee niin vedän ihan kaiken mitä kaapista löytyy. Onneksi nyt ei oo enää tullut sellasia, vaan on alkanut menemään paremmin. Yritän nyt ihan tosissani olla syömättä mitään ylimääräistä ja liikkua enemmän. Ei se 10 000 askelta ole paljon, joka ilta jos teen 6 kilometrin lenkin niin ne loput askeleet ois aina siinä. Eikä se veis aikaaakaan kuin tunnin. Nyt ihan oikeasti aion laihtua. Pitää vaan löytää se oikea mielentila ja motivaatio tähän hommaan. En yritä mitään pikadieettejä, syön neljä pientä ateriaa päivässä, liikun sen 10 000 askelta. Ei mun tarvii yrittää syödä alle 500 kcal päivässä, riittää että syön alle 1000 kcal, koska peruskulutukseni kuitenkin on jo 1400 kcal ja siihen päälle vielä mahdollinen liikunta. Ruoassa voin syödä ne neljä ateriaa, kunhan valitsen viisaasti. Jos syön aamulla ruisleivän päällisillä, koulussa näkkileivän ja salaattia, kotona vähän kotiruokaa ja iltapalaks mysliä tai hedelmän, en siitä voi mitenkään lihoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti